Strap on Dildo

En strap on dildo är en slags dildo som spänns fast på en person för att kunna penetrera någon annan, det kan vara för oralt, analt eller vaginalt bruk. Den är inte alls ovanlig hos homosexuella, ej heller hos heterosexuella. Dessa vuxenleksaker är vanligare än man tror. Har man till exempel svårt att få erektion är det ett bra sätt att tillfredsställa sin partner, att kunna komplettera med en dildo. Den är heller inte ovanlig hos två kvinnor att penetrera varandra med. Tänk på kondom vid anal penetration. Det finns även strap on dildos för intern stimulans.

Glidmedel

Glidslem eller glidmedel minskar friktionen vid samlag och kan användas på flera olika sätt. Oftast används det i samband med samlag eller andra likande sexuella aktiviteter, men kan även användas vid undersökningar på sjukhus. Det finns i regel tre olika typer av glidmedel ute på marknaden. Dessa är olje, vatten och silikonbaserade glidmedel. Den vanligaste typen är dock vattenbaserad. Glidmedel som är oljebaserade har en nackdel på kondomer till exempel, då löser upp materialet latex.

De glidmedel som är vattenbaserade är också vattenlösliga och innehåller dels vatten men också en gelbildare. Detta är ett billigt och även hudvänligt glidmedel men det torkar ut rätt fort.

De glidmedel som är oljebaserade har inte vatten som bas utan något typ av olja eller fett. Några exempel är olivolja eller vaselin. Dessvärre försämrar dessa medel kondomens hållbarhet.

Silikonbaserade glidmedel är dyra men är väldigt dryga och mycket effektiva. De flesta kondomer har glidmedel av silikon inbyggt. Nackdelen med dessa glidmedel är att sexleksaker som är tillverkade av silikon riskerar att skadas vid kontakt.

Dessutom finns det lite andra typer av glidmedel. Ett av dessa är ett glidmedel som är spermiedödande. Det kan vara ett bra komplement för andra preventivmetoder. Sedan finns det också glidmedel med doft och smak. Dessa är oftast vattenbaserade och kan förtäras. Glidmedel som är värmande finns också. De ger lite extra stimulans vid samlaget.

Slicklapp

Detta är en slags tunn duk som används när man har oralsex och är oftast tillverkad av latex. Det kan vara smaksatt för att undvika latexsmaken. Slicklappen lägger man ovanpå den kroppsöppning man ska slicka som till exempel vaginan eller anus och på så sätt skyddar den mot eventuella könssjukdomar. Det är dock inte lätt att hitta någonstans att köpa dessa i Sverige men kan oftast hittas på ungdomsmottagningar eller RFSU eller liknande.

Källa: https://www.sinful.se/sexleksaker/vuxenleksaker