Det finns väl inget rum som vi spenderar så mycket tid i som just badrum där vi gör allt ifrån kroppshygien till att kanske slappna av med ett värmande bad i doftande oljor. Kanske ett par tända ljus till badet som förhöjer känslan av avslappning.

Ett badrum kan formas och smyckas i oerhört olika utföranden. En del tycker mer om stilrent och klassiskt där kanske vitt endast blandas med svart i färger. Kanske har man då ett vitt enkelt badkar med svarta möbler och har blandat vita och svarta textilier i badrummet. Andra kanske föredrar mer exotiskt såsom bambumöbler och hängare för sina handdukar i trä. Där kanske man väljer ett badkar med en träfront eller kanske till och med ett anpassat trägolv för våtrum. Oavsett vilket så är det endast fantasin som kan begränsa idéerna för hur ett badrum kan få se ut.

Har man ett litet badrum kanske man inte prioriterar just utförandet ur ett estetisk perspektiv. Då kanske man istället vill ha ett praktiskt badrum med smarta förvaringsmöjligheter. Detta är fullt möjligt då det idag finns mycket att införskaffa på marknaden inom detta område. Det finns smarta hyllor och skåp som rymmer mycket men för den del inte tar upp mycket plats i badrummet. Det finns hängande förvaring för att skapa mer golvyta. Det finns till och med inbyggda lådor att ha under handfatet i skåp som sitter ihop med handfatet. För den som inte vågar sig på att borra hål i väggen i våtrum finns det även hyllor och krokar som har ett mycket belastningståligt lim där man inte behöver en enda skruv för att sätta upp dessa. Det finns också golvstående hyllor att kunna ha över exempelvis toaletten som då står på en plats där man normalt sett inte behöver vara när man är i badrummet. Detta gör att de ytorna kan användas utan problem.

Om man däremot har lyckan att äga ett större badrum kanske en del väljer att satsa på både bastu och bubbelbadkar. Där finns det mycket att välja bland, både storleksmässigt och prismässigt. Man kan köpa båda produkterna till bra priser utan att bli ruinerad. Det finns färdiga byggsatser för bastu som enkelt kan sättas ihop och installeras utan några större ingrepp i badrummet. Däremot behövs det alltid en fackmässig person för elinstallation i våtrum. Det ska man absolut inte utföra själv då det kan vara direkt livsfarligt att blanda el och vatten om man inte har kunskap om det. Ett badrum har så mycket potential att bli en naturlig del av hemmet även om det rummet inte direkt räknas in i hemmets boyta.