För den som inte vill röka traditionella cigaretter, men ändå vill uppleva den där ”känslan” som man får när man röker en, kan en elektrisk cigarett vara ett bra alternativ. Det finns väldigt många fördelar med att röka e-cigaretter framför vanliga cigaretter, och du ska få veta exakt varför på denna sida.

Elektroniska cigaretter röks precis som en vanlig cigarett, alltså är det inga konstigheter där. Dock är den allra största skillnaden mellan en vanlig cigarett och en e-cigarett att med en e-cigarett slipper man den skadliga röken som utlöses ur vanliga cigaretter. E-cigaretter utlöser istället en ånga som är helt ofarlig. Den är luktfri, men innefattar en smak. Det finns olika sorters smaker att välja mellan och medan de allra flesta är helt luktfria finns det några få smaker, som till exempel vanilj, som doftar lätt när den blossas ut – doften är dock inte obehaglig och försvinner efter bara någon stund.

Dagens elektroniska cigaretter kan ha flera utseenden – några gemensamma nämnare är dock att de är alla byggda av en sorts förbrännare som utlöser och skapar värme, ett batteri och en vätskebehållare med smaksatt olja (detta kallas för e-juice). Värmen som ”förbrännaren” utlöser förvandlar den vätskan till ångan som rökaren får i sig när denne röker, vilket är mycket bättre alternativ till skadlig rök. Du som rökare har valet att fylla e-cigaretten med nikotinhaltig eller nikotinfri e-juice. Dock är det värt att uppmärksamma att det idag är olagligt att sälja nikotinhaltiga elektroniska cigaretter i Sverige – dock går de att köpa utomlands, och det är lagligt så länge som man använder cigaretterna till eget bruk och inte säljer dem vidare.

En e-cigarett går att röka i hemmet men också i bilen, och ingen kan känna av eller märka den i luften. Fingrarna blir inte illaluktande, och risken med elden som används för att tända en vanlig cigarett finns inte här. Elektriska cigaretter lämnar inga missfärgningar någonstans, till exempel på fönsterrutor, och har ingen risk att orsaka gula tänder. De lämnar inte heller några som helst spår på kläder, hår eller fingrar.

Elektroniska cigaretter sägs vara godare än vanliga cigaretter – de kan rökas endast för den behagliga smaken och är inte lika giftiga som vanliga cigaretter. Därför är de ett bra alternativ för den som vill sluta röka.

Xsmoke är en av de största återförsäljarna av e-cigaretter – med låga priser och fantastisk personal kan man garantera att hitta rätt i sin jakt på den perfekta elektroniska cigaretten. Som ett dansk-tyskt företag är de verksamma i hela Skandinavien men har sitt kontor i Munchen, Tyskland.